Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Πρακτικά συνάντησης 30/03/2011

Αποφασίσαμε να συγκεντρωθούν σε μια αίτηση κάποια από τα ζητήματά μας και να απευθυνθούμε στο Διαμερισματικό Συμβούλιο του 1ου Διαμερίσματος.

Τα ζητήματα που θα θέσουμε σε πρώτη φάση είναι :

1. Η λειτουργία των δημόσιων αποχωρητηρίων (πλατεία Ηρώων , πλατεία Κουμουνδούρου και Βύσσης) να γίνει μόνιμη και αν δυνατόν να προστεθούν κι άλλα.

2. Η ασφάλεια στην περιοχή, διότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί δραματικά.

3. Η Αισχύλου έχει αποκλειστεί από οχήματα με απαγορευτικά σήματα της τροχαίας και στην είσοδο και στην έξοδό της, με αποτέλεσμα να μην περνάει ποτέ κανείς.

4. Ο τακτικός έλεγχος απο την Δημοτική Αστυνομία των θέσεων στάθμευσης μόνιμων κατοίκων στις οδούς Καραισκάκη και Σαρρή.

5. Η επισκευή και συντήρηση των πρόσφατων έργων οδοποιίας.Στις οδούς Κατσικογιάννη και Ρήγα Παλαμίδου, τα πλαστικά κολωνάκια είναι αναποτελεσματικά και είναι ήδη σπασμένα.Επίσης κάποια απο τα δέντρα έχουν ξεραθεί απο ακάθαρτα ύδατα που αποχετεύουν εκεί παράνομα κέντρα διασκεδάσεως.

6. Ανακύκλωση.Να προστεθούν στην πλατεία Κουμουνδούρου σπιτάκι ανακύκλωσης , καμπάνα για χαρτί και κάδος κομπόστ.

7. Να επανέρθει το μέτρο της πεζοδρόμησης του Ψυρρή κατά το Σαββατοκύριακο.

8. Έλεγχος των club που λειτουργούν παράνομα.

9. Το θέμα της επαναλειτουργίας του Εμπρός.






Για το Εμπρός να προχωρήσουμε με την πρόταση δημιουργίας φεστιβάλ μεταποίησης. Θα κάνουμε αίτηση στην Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου για την παραχώρηση του χώρου για την συγκεκριμένη εκδήλωση και μελλοντικά για την κάθε εκδήλωση.

Τέθηκε το ερώτημα σύστασης συλλόγου.Να έρθουμε σε επαφή και με τον Σύλλογο Παναθήναια που έχει ιστορία και μπορεί να βοηθήσει σε κάποια ζητήματα.

Είπαμε να διοργανώσουμε ένα φαγητό στον δρόμο στην Αισχύλου, με ανοιχτό κάλεσμα προς κάτοικους και θαμώνες του δρόμου, να γίνει μια πολυεθνική κουζίνα ως αφορμή για να συνομιλήσουμε για τα ζητήματα που αφορούν όλους μας.

Φυσικά τα ναρκωτικά είναι βασικό πρόβλημα, αλλά δεν είπαμε κάποια βραχυπρόθεσμη λύση.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει το πιθανότερο σε 2 βδομάδες, στην πλατεία Κουμουνδούρου, αναλόγως και με το διαμερισματικό Συμβούλιο.

2 σχόλια:

  1. Χριστίνα σε παρακαλώ κάνε μου πρόσκληση για να ανεβάσω τις προτάσεις που συζητήσαμε στη συνάντηση, ευχαριστώ, φωτεινή (fgeo@tee.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή