Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηναίων για τα χαράτσια της ΔΕΗ

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με τον πρόσθετο φόρο ακινήτων που προβλέπεται να εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., o Δήμος Αθηναίων, επισημαίνει τα εξής:

1. Θεωρεί πολιτικά εσφαλμένη τη σύνδεση της είσπραξης φόρων της Κεντρικής Κυβέρνησης με την είσπραξη λογαριασμών κοινής ωφέλειας, με παράκαμψη των θεσμοθετημένων διαδικασιών της φορολογικής νομοθεσίας και με προβλεπόμενη ποινή σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής, τη διακοπή αντίστοιχων παροχών, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση η ηλεκτροδότηση, που είναι αναγκαίες για τη στοιχειώδη επιβίωση των πολιτών.

2. Θεωρεί επίσης ότι θα έπρεπε να έχει ληφθεί υπ’ όψη, ότι η καθυστέρηση ή μη εξόφληση των λογαριασμών, λόγω της πρόσθετης δαπάνης του φόρου, εκτός από τη Δ.Ε.Η., δημιουργεί προβλήματα και στην ομαλή λειτουργία των Δήμων, για τους οποίους τα συνεισπραττόμενα με τη Δ.Ε.Η δημοτικά τέλη αποτελούν, στοιχειώδεις πόρους λειτουργίας προκειμένου να ανταποκριθούν στο έργο τους.

3. Γενικότερα θεωρεί ότι η εμμονή στη διαρκή αύξηση των φόρων και μείωση των εισοδημάτων για την κάλυψη των ελλειμμάτων, δεν μπορεί να συνεχιστεί, αλλά αντίθετα η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί στη ρίζα του προβλήματος, που είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, η κατάργηση των επιλεκτικών φοροαπαλλαγών, ο εξορθολογισμός της πολιτικής μισθών και γενικά το νοικοκύρεμα της διαχείρισης για μείωση των Κρατικών Δαπανών και η λήψη μέτρων για την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη.

4. Τέλος δηλώνει ότι ο Δήμος Αθηναίων, από την πλευρά του, θα ενισχύσει τις υπηρεσίες του, προς διευκόλυνση των Δημοτών στην αντιμετώπιση των θεμάτων που συνδέονται με το συγκεκριμένο νόμο, ως προς τη χορήγηση των στοιχείων και πιστοποιητικών για τη διόρθωση λαθών, την οικογενειακή κατάσταση, καθώς και τις παροχές συμβουλών κ.τ.λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου