Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Απολογισμός του διαμερισματικού συμβουλίου της 4/5/2011

Παρευρεθήκαμε οι: Χριστίνα Κάτσαρη, Έλενα Μουρίκη, Άντα Γεωργοπούλου και Φωτεινή Γεωργακοπούλου. Οι τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις έγιναν στον αντιδήμαρχο δημοτικής αστυνομίας Τάσο Αβραντίνη, τεχνοκράτη νομικό νεοφιλελεύθερου προφίλ. Ενδεικτικά στις θέσεις του αναφέρθηκαν η σύνταξη και δημοσιοποίηση μαύρης λίστας επιχειρήσεων που παρανομούν εξακολουθητικά, η υιοθέτηση μέσω χορηγιών εταιρειών «προβληματικών» πλατειών και δρόμων της πόλης, η αναβάθμιση σε αμυντικό οπλισμό της εξάρτησης των δημοτικών αστυνομικών και η συνταγογράφηση ηρωίνης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως την κατάληψη δημόσιου χώρου μέσω της παράνομης επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων και stands εμπορευμάτων, στάθμευσης, ικριωμάτων χωρίς άδεια οικοδομικών εργασιών, καθώς και η γενική ηχορύπανση. Mεταξύ όλων και το τελικά μισητό από όλους τουριστικό τρενάκι του τρόμου..

Από την ομάδα μας μίλησε η Έλενα και αναφέρθηκε στην κατάληψη των πεζοδρομίων και της πλατείας με τραπεζοκαθίσματα και στη λειτουργία κέντρων διασκέδασης που δεν διαθέτουν άδεια. Κάποια από αυτά έχουν κριθεί παράνομα και κατεδαφιστέα αλλά λόγω της μη σύστασης τμήματος κατεδαφίσεων στην πολεοδομία οι αποφάσεις παραμένουν ανεκτέλεστες. Σ’ αυτό το σημείο επανήλθε η πρόταση του αντιδήμαρχου να ανατεθεί -και αυτή- η αρμοδιότητα σε ιδιωτικά κατασκευαστικά γραφεία.

Η επόμενη συνάντηση του συμβουλίου θα γίνει κατ’ εξαίρεση την Πέμπτη.

Μετά το τέλος του συμβουλίου ενημερώθηκε η προεδρεύουσα –μάλλον..- κα Φλωράτου πως αντί για τη γιορτή στην Κουμουνδούρου θα ξεκινήσουμε με κάτι σεμνότερο στην Αισχύλου οπότε ο Δήμος αρκεί να συνεισφέρει μερικούς πάγκους και κάδους για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Κάτι που δεν εξασφαλίστηκε αλλά καλό θα είναι να γίνει σίγουρο είναι πως μετά το μεσημέρι που θα γίνει η γιορτή μας θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα WC της πλατείας.

Από βδομάδα θα έχουμε περισσότερα και πιο συγκεκριμένα για μενού και συμμετοχή από τις δυο κοινότητες. Μέχρι τώρα υπάρχει περισσότερος ενθουσιασμός από την κοινότητα των ξένων που συνοψίζεται στο: «Telo! Telo! Telo!» υπεύθυνου internet café όταν ξεκαθαρίστηκε πως η πρωτοβουλία δεν αφορά τα media, κλπ αλλά απλά τους γείτονες. Αν όλα πάνε καλά ίσως μετά την πιλοτική Αισχύλου και προσεγγίσεις στο ίδιο πνεύμα και στους υπόλοιπους δρόμους μια γιορτή στην Κουμουνδούρου θα προκύψει φυσιολογικά λόγω σύγκλησης.

Φ.Γ.

3 σχόλια:

  1. άψογη ανταποκρίτρια!
    μερσί και συντονιζόμαστε για τη συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "κατάληψη των πεζοδρομίων και της πλατείας με τραπεζοκαθίσματα από κέντρα διασκέδασης που λειτουργούν χωρίς άδεια. Κάποια από αυτά έχουν κριθεί παράνομα και κατεδαφιστέα"
    είναι δύο ζητήματα
    1.κατάληψη των πεζοδρομίων και της πλατείας με τραπεζοκαθίσματα
    2.κέντρα διασκέδασης που λειτουργούν χωρίς άδεια. Κάποια από αυτά έχουν κριθεί παράνομα και κατεδαφιστέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oκ Χριστίνα, το διορθώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή